Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (MaGIC)
article printer email


Visi


Peneraju Pusat Kreativiti & inovasi bagi usahawan

Misi

Membina ekosistem keusahawanan yang mampan
Memangkin kreativiti & inovasi untuk impak berlanjutan nasional
 
Objektif:
  1. Merapatkan jurang antara startup, korporat, pelabur, ahli akademik, dan kerajaan bagi membina sebuah ekosistem keusahawanan rancak dan kolaboratif yang akan melahirkan pelbagai industri mampan dan mampu mengemudi cabaran-cabaran mendatang serta kekal berdaya saing dalam ekonomi masa depan.
  2. Melonjakkan transformasi ekonomi negara dengan membentuk generasi usahawan Malaysia akan datang yang mampu mencipta penyelesaian masa depan.
  3. Melahirkan dan melengkapkan usahawan-usahawan eksponensial dengan kemahiran dan keupayaan yang diperlukan untuk berjaya; dan mencipta persekitaran terbuka dan kolaboratif dengan pemain-pemain utama ekosistem bagi membina industri masa depan yang mampan; serta menghubungkan idea-idea baharu dengan dana  dan pasaran secara lebih efektif.
  4. Merealisasikan aspirasi di bawah Pelan Tindakan Perniagaan Sosial Malaysia, mendorong perubahan menyeluruh, mencipta ekosistem yang mampu menjadi pemangkin, serta memupuk dan mendukung keusahawanan berpandukan impak di rantau ini.

Laman Web: www.mymagic.my
Kongsi Halaman Ini :
 
Pengguna Atas Talian : onlineonline
Statistik Pelawat : totaltotaltotaltotaltotaltotaltotal